Mercedes-Benz VISION EQXX_header

Fremtidens elbil: 1.000 kilometer på en opladning i VISION EQXX

TEKST AF MERCEDES-BENZ DANMARK // FOTO AF DAIMLER AG

Med en rækkevidde på op til 1.000 kilometer på én enkelt opladning. Mercedes VISION EQXX er mere end blot en futuristisk konceptbil – den er et rullende bud på fremtidens elbiler fra Mercedes-Benz.

Konceptbilen VISION EQXX forener visioner om ansvarlighed med revolutionerende præstationer og forbilledligt design. Konceptbilen klarer nemlig op til 1.000 kilometer på én enkelt opladning, og den imponerende rækkevidde er blandt andet mulig takket være et ekstremt aerodynamisk design, der sikrer en cw-værdi på bare 0,17. Til sammenligning har Mercedes-Benz EQS – som er verdens mest aerodynamiske, serieproducerede bil – en cw-værdi på 0,20.

Banner

Det vindglatte ydre hjælper med at holde forbruget nede på mindre end 10 kWh per 100 kilometer, og batteripakken på lige under 100 kWh optager samtidig 50 procent mindre plads og vejer 30 procent mindre end den batteripakke, som blandt andet ligger i den ny EQS, og som i dag sætter standarden for effektivitet og performance.

Det på én gang klassiske og innovative coupédesign er både harmonisk og sportsligt, og blandt de mest markante detaljer er den voluminøse front, de brede skærme og ikke mindst den afskårne bagende, som visuelt leder tankerne hen på konceptbilen Mercedes-Benz Concept IAA fra 2015.

“Mercedes-Benz VISION EQXX viser, hvordan vi forestiller os fremtidens elbil, og med et forbrug på under 10 kWh per 100 kilometer, kan den tilbagelægge over 1.000 kilometer på en opladning med strøm fra et batteri, der kan ligge i en kompakt bil,” siger CEO hos Mercedes-Benz, Ola Källenius.

Banner

Bilens software rykker ved grænserne for intelligent mobilitet, og i kabinen møder fører og passager blandt andet et softwarebaseret brugerinterface, som tager udgangspunkt i et display, der strækker sig hele 120 centimeter på tværs af kabinen.

VISION EQXX er skabt med omfattende brug af genanvendelige materialer. Tæpperne i kabinen er fremstillet af bambusfibre, dørhåndtagene er udført i biostålfibre, mens sæder og overflader er betrukket i et vegansk alternativ til læder.

Se hele præsentationen af VISION EQXX på vores Facebook-side.

Banner