Mercedes-EQ EQE 53 4MATIC+_header

Fuldelektrisk performance fra Mercedes-AMG: EQE 43 4MATIC og EQE 53 4MATIC+

TEKST AF MERCEDES-BENZ DANMARK // FOTO AF MERCEDES_AMG

Elektrificeringen tager fart hos Mercedes-AMG, som netop har præsenteret to performanceversioner af elbilernes E-Klasse: EQE 43 4MATIC og EQE 53 4MATIC+.

Nu er der nyt fra Mercedes-AMG, for EQE 43 4MATIC og EQE 53 4MATIC+ er de to seneste skud på stammen fra Affalterbach.

Her er elektrificeringen i fuld gang, og de to nye modeller lægger sig i slipstrømmen af plug-in hybriden Mercedes-AMG GT 63 S E PERFORMANCE og den nyligt præsenterede Mercedes-AMG EQS 53 4MATIC+.

Banner

“Med tilføjelsen af de to nye modeller appellerer Mercedes-AMG nu til et endnu bredere segment. Mens EQE 43 4MATIC står som entry-modellen for fuldelektrisk køredynamik fra Mercedes-AMG, leverer EQE 53 4MATIC+ endnu mere rendyrket sportslighed og performance,” siger øverste chef hos Mercedes-AMG, Philipp Scheimer og tilføjer, at flere fuldelektriske modeller fra Mercedes-AMG er på vej.

Banner

Lang rækkevidde og masser af power

Både EQE 43 4MATIC og EQE 53 4MATIC+ er udstyret med elmotor på for- og bagaksel, mens fuldt variabelt firehjulstræk, aktiv bagakselstyring og AMG-specifikke bremser hjælper med at tøjle de mange kræfter. Og der er nok af dem. EQE 43 4MATIC yder op til 476 hestekræfter, mens EQE 53 4MATIC+ leverer op til 687 hestekræfter.

EQE 43 4MATIC klarer således turen fra 0 til 100 kilometer i timen på 4,2 sekunder, og med RACE START-funktionen, som er en del af AMG DYNAMIC PLUS-pakken, klarer den endnu kraftigere EQE 53 4MATIC+ sprinten på blot 3,3 sekunder.

Begge modeller kan lynlades med en effekt på op til 170 kW og har en officiel rækkevidde på over 500 kilometer på en opladning

Banner