Solid state batterier_header

Mere power og længere rækkevidde. Solid state-batterierne er på vej.

TEKST AF MERCEDES-BENZ DANMARK // FOTO AF MERCEDES-BENZ GROUP

Solid-state-teknologien skal sikre morgendagens elbiler endnu længere rækkevidde og højere ydelse med mindre og lettere batterier. Mercedes-Benz er med helt i front.

Mercedes-Benz har store ambitioner for fremtidens elektriske mobilitet. På de markeder, hvor det er muligt, vil producenten allerede fra 2030 udelukkende tilbyde fuldelektriske modeller, og med et nyt partnerskab med batteriproducenten ProLogium, der er markedsledende inden for solid-state-teknologien, rykker fremtidens elbiler nu et skridt nærmere.

Solid-state teknologien gør det nemlig muligt at bygge lettere, mere effektive og mere energitætte batterier, og ifølge Chief Technology Officer hos Mercedes-Benz, Markus Schäfer, repræsenterer teknologien og partnerskabet et stort potentiale:

“Rækkevidde og effektivitet er altafgørende i udviklingen af morgendagens elbiler, og solid-state-teknologien gør det muligt at sikre en kompromisløs køreoplevelse med mindre og lettere batterier. Partnerskabet med ProLogium er med til at understrege vores ambitioner om at forsvare vores position som én af verdens mest innovative bilfabrikanter,” siger Markus Schäfer.

Banner

Allerede i dag præsterer elbilen Mercedes-Benz EQS 450+ op til 743 kilometer på en fuld opladning, mens den ultraeffektive konceptbil VISION EQXX kan køre op til 1.000 kilometer mellem hver opladning. De nye batterier har imidlertid potentiale til næsten at kunne fordoble rækkevidden sammenlignet med de Li-ion-batterier, som i dag udgør livsnerven i de mest moderne modeller. Og dermed er kursen sat for en teknologisk revolution.

De første skridt i samarbejdet blev allerede taget i 2016, og mod slutningen af året slår en helt ny batterifabrik dørene op. De første testmodeller fra Mercedes-Benz med den nye batteriteknologi forventes præsenteret i løbet af få år, og allerede inden udgangen af dette årti forventes de første modeller i samarbejdet at være klar.

Banner