Haute voiture: Når mode møder bildesign

Detaljer, der gør Mercedes-Benz modellerne eftertragtede: Belinda Günther, chef for Colour & Trim, fortæller om kombinationen af mode og bildesign i Concept Mercedes-Maybach Haute Voiture.

Tekst af Nicolo Fischer

Rosé møder nautisk blå

En nyfortolkning af den karakteristiske tofarvede lakering på Maybach.

Banner

Spektakulære materialer

Førsteklasses boucléstof, eksklusivt nappalæder og individuelt håndpåførte pyntenitter pryder interiøret i Haute Voiture.

Fra Maybach til catwalken

En håndlavet kollektion inspireret af Concept Mercedes-Maybach Haute Voiture omfatter såkaldte barrel bags og to forskellige outfits.

“Hvordan kunne kombinationen af haute couture og vores produkter se ud?” Med dette spørgsmål fra chefdesigner Gorden Wagener begyndte udviklingen af Concept Mercedes-Maybach Haute Voiture i 2019. Belinda Günther, chef for Color & Trim hos Mercedes-Benz, har det overordnede ansvar for udviklingen, og sammen med sit team designer hun alle overflader, materialer og former i både interiør og eksteriør. “Haute Voiture er mit livs projekt, fordi jeg oprindeligt har studeret modedesign. Opgaven med at forene mode og bil var som skabt til mig.”

Banner

Banner

Mercedes-Maybach S-Klasse er udgangspunktet for konceptet. Under udviklingen har teamet haft helt frie hænder. “Vi har ofte siddet i bilen og spurgt os selv, hvad der skal ændres. Det var et eksperiment i en hidtil uset variation og form,” forklarer Belinda Günther. “Dette fremgår allerede af den tofarvede lakering, der er karakteristisk for Maybach: Kombinationen af mørk nautisk blå og lys rosé er et sted mellem klassisk og trendy.”

Designeren overfører især to aspekter fra haute couture til udviklingen af bilen: Eksklusivitet og fejring af mesterlig håndværkskunst. “Det er dette raffinement, der viser, hvor meget tid, der er lagt i konceptualiseringen og realiseringen.” Et kig ind i kabinen afslører således individuelt håndpåførte pyntenitter og nappalæder med påtrykte Mercedes-Benz stjerner.

Banner

Ligesom i modeverdenen spiller tekstiler en afgørende rolle i Belinda Günthers daglige arbejde. Derfor er det ikke overraskende, at designeren er begejstret for det kontrastfyldte boucléstof i blå, beige, rosa og gyldne farver: “Det er et udtryk for kvalitet og luksus. Ligesom i impressionismen er der også her et utroligt smukt helhedsindtryk af samspillet mellem farver og effekter.”

De anvendte materialer, inklusive boucléstoffet, skinner også i en tilhørende kollektion bestående af håndtasker, spadseredragter og kjoler.

I begyndelsen af 2023 bliver Haute Voiture lanceret i en meget begrænset udgave. Og da vi spørger Belinda Günther om den første interne præsentation af bilen, får hun igen gåsehud, når hun fortæller om det: “Jeg var først målløs. Og så kom glædestårerne.”

Banner

Lige efter sit studium i modedesign fik Belinda Günther fodfæste inden for bilindustrien.

Banner

Belinda Günther har været ansvarlig for Color & Trim hos Mercedes-Benz siden 2019.