Mercedes-Benz lancerer ny version af G-Klassen

Tekst og billeder: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz har løftet sløret for en helt ny udgave af G-Klassen, som kombinerer historisk design og moderne teknologi med ægte råstyrke.

Den nye Mercedes-Benz G-Klasse bygger videre på en succeshistorie, som blev grundlagt i 1979, da det første eksemplar af den ikoniske firehjulstrækker så dagens lys. Modellen bygger fortsat på mantraet om chassisrammekonstruktion, mekanisk spærredifferentiale og reduktionsgear kombineret med stiv bagaksel og uafhængigt forhjulsophæng for at give de bedst mulige køreegenskaber i vanskeligt terræn.

Læs mere om den nye Mercedes-Benz G 500.

Læs mere om den nye Mercedes-AMG G 63.

Banner

Historisk ophav – moderne teknologi

Selvom G-Klassens historie kan spores mere end fire årtier tilbage, har sidste nye teknologi fundet vej til i 2024-udgaven. Det nye OFFROAD COCKPIT præsenterer føreren med al den data, som er relevant for kørsel på krævende underlag, og sikrer samtidig let adgang til funktioner, som supporterer undervejs.

Blandt andet giver funktionen “transparent bonnet” optimalt overblik over omgivelserne. Ved hjælp af live-billeder fra bilens 360 graders kamera og de to kameraer på sidespejlene præsenteres føreren for et detaljeret billede af, hvad der befinder sig umiddelbart foran bilen.

Som et ekstra lag på toppen af billedet tegner systemet linjer, som visualiserer bilens rute, hvilket gør det mærkbart nemmere for føreren at navigere sikkert. Systemet kan også udnyttes til at undgå vejhuller eller holde skarpt øje med både kantstene og hældninger.

Frihøjden er 24 cm, mens den maksimale vadedybde er 70 cm. Bilen kan desuden forcere stigninger på 45° og sidehældninger på op til 35°.

Banner

Elektrificering fuldender køreoplevelsen

Takket være elektrificeringen af drivlinen via et 48-volts elektrisk system og den integrerede starter-generator præsterer den nye G-Klasse en langt bedre reaktionsevne og forbedret komfort. Dertil kommer fordelene i relation til både ydeevne og brændstoføkonomi sammenlignet med tidligere udgaver.

Velkendt og historisk design

Uanset hvilken årgang G-Klasse, man taler om, vil de fleste have nogenlunde samme indre billede på nethinden, når snakken falder på netop denne bil. Designlinjerne og det skarpe, kantede eksteriør er nemlig bevidst holdt konsekvent, og det gælder også for den nye udgave.

Banner

Her møder man fortsat de markante dørhåndtag og den tilhørende mekaniske lyd, når dørene smækkes, som ægte bilentusiaster så umiskendeligt forbinder med G-Klassen. Det synlige reservehjul er stadig fastgjort på bilens bagdør, og de udstående blinklys på forskærmene er også bevaret.

Blandt de mest synlige ændringer er front-grillen, den opdaterede A-stolpe og tilføjelsen af en hækspoiler. Interiøret er fuldt moderne med digitale skærme og det velkendte MBUX-system, som nu også kan betjenes med dansk stemmestyring.

Er du nysgerrig på G-Klassen? Læs mere her.