SOPHIE G-KLASSEN

SOPHIES G-KLASSE

Foto: Benjamin Werner // Tekst: Marie-Sophie Müller

SOPHIE HICKS vækker opmærksomhed med sin selvsikre og tilbagelænede stil, som perfekt matcher den G-Klasse, hun kører – og beskriver som indbegrebet af en stilfuldt funktionel bil.

Ved Earl’s Court Square i den mondæne bydel Kensington i London finder man et minimalistisk glashus med fladt tag omkranset af en hvid mur, der beskytter mod nysgerrige blikke. På vejen foran huset holder en Mercedes-Benz G-Klasse fra 2000. Bilen er lige så speciel som det hus, den er parkeret foran. Med sit grønne ydre og en praktisk charme, der passer godt til dens ejer. Ikke fordi ejeren, arkitekten Sophie Hicks, er specialiseret i at tegne brugsbygninger – tværtimod. Men stilmæssigt foretrækker hun at koncentrere sig om det væsentlige. Og hun tager altid udgangspunkt i spørgsmålet: “Hvem er du, og hvordan ønsker du at bo?”

Hendes eget hus stod færdigt for tre år siden og har en atmosfære som en minimalistisk oase. Men den gennemsigtige glasfacade afslører samtidig rå betonvægge inde bagved og står som en elegant provokation i et nabolag fyldt med klassiske facader fra det 19. århundrede. Præcis som Sophie Hicks, der vækker opmærksomhed med sin egen tilbagelænede attitude.

Banner

Banner

Den 60-årige arkitekt holder af enkle former og klare udtryk – og så foretrækker hun at formidle stilen gennem rå materialer efter grundig analyse af omgivelserne, som hun også gerne udfordrer. Hun begyndte sin karriere i modebranchen og arbejdede allerede i en alder af 17 år som moderedaktør for magasinet ‘Harper’s & Queen’, derefter for britisk Vogue og som stylist for Azzedine Alaïa. Det var i de år, Sophie Hicks udviklede det særlige look, som hun stadig holder fast i, bestående af en blazer eller en cowboyjakke, højtaljede lægbukser og herresko, altid med en kortklippet frisure og et makeupfrit ansigt som fundament. “Det er en god fornemmelse ikke altid at være, som folk forventer,” siger hun. På samme måde som hendes hus, der trods sine betonvægge og trækonstruktioner alligevel trækker linjer tilbage til Londons arkitekturhistorie. Ved første blik virker det måske lettere provokerende i det victorianske nabolag, men for Sophie Hicks er det et spørgsmål om at tænke skridtet videre. “Fremtid i stedet for nostalgi” er arkitektens motto.

“Vi er jo vokset op i huse, der ikke har ændret sig i evigheder. Med det samme layout og de samme møbler,” siger Sophie Hicks. Som teenager opdagede hun ‘The House Book’ af den legendariske engelske designer Terence Conran, og her fik hun øjnene op for, at det er muligt at bo på andre måder – hvis man tør bryde med traditionerne. Fra det øjeblik vidste Sophie Hicks, at hun ville bygge huse, som først og fremmest skulle afspejle sine beboeres personlighed.

Banner

Omvejen omkring modeverdenen gav hende de første ordrer, allerede før hun tog sin afgangseksamen fra den
velrenommerede Architectural Association School of Architecture. For eksempel har designere som Paul Smith og Yohji Yamamoto betroet hende opgaven med at designe deres butikker. Og alene for mærket Chloé har hun designet omkring hundrede butikker. “Jeg bruger de samme principper for brands som for mennesker,” fortæller Sophie Hicks. “Jeg stiller spørgsmål og jeg definerer de personlige karaktertræk. Det er en intellektuel proces.”

Med sin specielle lakering og sædeindtræk i kastanjebrunt naturlæder er Sophie Hicks’ G-Klasse indbegrebet af tilbagelænet luksus og et studie i karaktertræk. Præcis som sin ejer. Og det er både design og funtionaliteten, der drager. “G-Klassen er fantastisk pålidelig. Den er indbegrebet af en bil, der fungerer.” Ganske vist benytter hun kun sjældent lejligheden til at køre i sin yndlingsbil i London. “Det er nu en gang en firehjulstrukken bil med dieselmotor. Sådan én passer bedre til kørsel på landet end i byen”, siger arkitekten og smiler. Når hun kører ud af byen i sin ‘G-Wagon’, går turen ofte til Northamptonshire, hvor hun har sommerhus – og hvor hun gerne læsser sin G-Klasse til randen med brænde, så den kan blive brugt behørigt både funktionelt og med stil.

Banner

Banner

SOPHIE HICKS er arkitekt og tegner huse og koncepter til private og virksomheder. Hun er anerkendt for sit arbejde for Paul Smith, Yohji Yamamoto og Chloé. Instagram @sophiehicksarchitects | www.sophiehicks.com |