Nigel elsker sin Mercedes-AMG G 63

Den professionelle BMXrytter Nigel Sylvester kører helst G-Klasse – når han altså ikke drøner spektakulært igennem New York på to hjul.

Foto: Sidney H. Gomes Text: Hendrik Lakeberg

Nigel Sylvesters skinnende røde G-Klasse er et statement. Ifølge BMX-køreren er den nemlig af en helt særlig klasse – og uden sammenligning.

“Jeg føler mig fri, når jeg kører igennem byen på min BMX. For mig er det kreativitet i sin reneste form.”

“Allerede som barn beundrede jeg G-Klassen og drømte om at køre den,” fortæller Nigel Sylvester. Her først på eftermiddagen er der skyfri himmel over Manhattans skyline på den anden side af East River. Den professionelle BMX-rytters skinnende røde Mercedes-AMG G 63 holder i strålende, skarpt lys ved flodbredden. Selv når der er pause i optagelserne, sætter Nigel Sylvester sig igen og igen op på cyklen og kører rundt på det frie areal midt i New York.

Udsigten over Manhattan er på en måde også udsigten til en anden verden. I Manhattan tårner højhusene sig mod himlen, på Wall Street bliver der hver dag handlet med aktier for milliardbeløb, og ved enden af 5th Avenue, rundt om Central Park, finder man de dyreste ejendomme i verden. I Brooklyn og nabobydelen Queens er der til gengæld ikke meget international storfinans at spore. Det er blot én af grundene til, at huslejerne er lavere her. Brooklyn og Queens har længe været fattige bydele, men samtidig har de altid været rige på kultur. Flere af tidens megastjerner, for eksempel rapperen Jay-Z, er vokset op her og har lagt grundstenen til deres karrierer i denne del af byen.

Den såkaldte ’street culture’, gadens kultur, som igennem årtier har udfoldet sig i bydele som Brooklyn og Harlem eller i sidekvartererne til Queens, skaber et andet billede af New York. Et billede, der efterhånden har lige så stor betydning for metropolens ansigt udadtil som Manhattan selv. For i Brooklyn blomstrer kreativiteten, musikken og moden, men også sportsgrene som skateboarding – og netop BMX.

Banner

Banner

Banner

“Jeg tror på teamwork. Det er vigtigt at have sine venner tæt på.”

Det sidste har gjort Nigel Sylvester verdensberømt. Og at han i dag kører G-Klasse har ikke kun med hans fascination af teknikken at gøre. Den røde Mercedes-AMG G-Klasse her ved bredden af East River er nemlig også et udtryk for, at han er blevet til noget. “For folk, der er vokset op i Brooklyn og Queens, er en Mercedes-Benz noget, de arbejder hen mod at opnå. Nogle bruger hele livet på det. De sparer sammen til at få fingrene i bare en lille bid af mærket,” forklarer Sylvester med rolig og selvsikker stemmeføring. “Min bedstefar kørte i en lastbil fra Mercedes-Benz. Jeg har altid beundret både ham og bilen. Han var en vigtig faktor i mit liv,” fortæller Sylvester i en pause under optagelserne. “G-Klassen er noget særligt. Den er helt unik,” tilføjer han.

Skyggerne bliver længere og lyset blødere. De sidste optagelser er ved at være i kassen, og herefter vil vi gerne køre med Sylvester igennem New Yorks gader for at dokumentere den livsstil, der gør BMX så speciel og spændende. Vi lægger cyklen i G-Klassens bagagerum og kører igennem Brooklyn på vej mod Queens. Der, hvor det hele begyndte, og hvor han først opdagede det, der stadig motiverer ham i dag: “Når jeg cykler forbi bilerne på gaden, svinger op over kantstenen og så igen drejer ud på midten af vejen, når den er helt tom, så føler jeg mig rigtig fri. For mig er det kreativitet i sin reneste form. Jeg kan stadig mærke, hvor stor en tilfredsstillelse det er for mig, når jeg kører. Hvor sjovt jeg har det hver eneste gang.”

Banner

"Mellemstop hos den foretrukne cykelhandler: Allerede som barn kom Nigel Sylvester ofte her sammen med sin far. I dag, mange år senere, føles butikken som hans andet hjem."

Performancemærket, og særligt modellen G 63, passer perfekt til sportsmanden Nigel Sylvester, der tjener til livets ophold ved at lave toppræstationer under selv de mest vanskelige betingelser. For det er dét, BMX-kørsel handler om, Storbyen og dens gader er det sted, hvor Sylvester for alvor folder sig ud. Præcis ligesom G-Klassen. Den sætter sin fører i stand til at mestre selv de vanskeligste forhold. Og G-Klassen regnes for særligt eftertragtet, fordi den er så unik i både funktion og form. Derfor er det heller ingen overraskelse, at Mercedes-AMG har lanceret en specialudgave af G-Klassen i anledningen af mærkets 55-års jubilæum og på den måde hylder den ikoniske model. Også BMX blev længe anset for at være en lidt anderledes nichesport, der især udfolder sin tiltrækningskraft, når den ikke udøves på en træningsbane, men i storbyernes gader rundt om i verden. Det var præcis dét, der gjorde Sylvester berømt.

I sine YouTube-klip suser han igennem gader, parker og måske endda en frisørsalon, nogle gange let og ubesværet, nogle gange med masser af humor – og altid særdeles underholdende. ’Nigel Sylvester Live’ er navnet på hans kanal, og at se en video med Nigel Sylvester er som at være tilskuer til et computerspil. Videoerne er filmet fra hans eget perspektiv. Han møder mennesker på gaden, stopper op for at snakke med vennerne eller spille lidt basketball – og kører så videre. Nigel Sylvester er ikke kun sportsmand, men også showman. Når man ser videoerne, mærker man tydeligt, at han stadig har det sjovt, selv om hans karriere efterhånden strækker sig over næsten to årtier.

“Min bedstefar kørte i en lastbil fra Mercedes-Benz. Jeg har altid beundret både ham og bilen. Han var en vigtig faktor i mit liv.”

Sylvester har også tidligt været god til at indgå i samarbejder med forskellige brands. Han har opbygget sin egen verden af sponsorer og egne virksomheder, da BMX-sporten længe ikke havde det samme system af sponsorer og konkurrencer som andre professionaliserede sportsgrene som for eksempel basketball eller fodbold. BMX-køreren er på den måde lykkedes med at redefinere BMX som en sportsgren med livsstilsfølelse – og succesen vokser stadig. Sylvester er således glad for både sport og mode, og derfor har han ikke kun designet sin egen cykel for Louis Vuitton, men også samarbejdet med brands som Levi’s og Moncler, den indflydelsesrige streetwearshop Kith i New York, sportstøjsmærket New Era og selvfølgelig Mercedes-AMG, der arbejder tæt sammen med den populære sportsudøver. Nigel Sylvesters støt voksende antal følgere på de sociale medier viser, at han rammer tidsånden med sit indhold. Man kunne måske tro, at der er tale om en ny trend. Men det gælder kun, hvis man ikke har fulgt med i BMX-sporten tidligere.

“Jeg er så heldig, at jeg kan leve af det, jeg elsker,” siger Nigel Sylvester. “Der er ikke noget, der giver mig større tilfredsstillelse, end at erobre byen på min cykel.”

Det hele begyndte nemlig med passionen for en sport, der var etableret i Californien, men stort set ikke i New York, før Nigel Sylvester kom til. “I begyndelsen kunne folk ikke forstå det: What, en professionel BMX-kører fra Queens?,” griner Sylvester. Det er der ingen, der siger i dag. De gamle følgesvende fra BMX-karrierens tidlige dage er stadig hans bedste venner, og Sylvester betragter dem som en del af sin familie. Det afgørende er, at sportsgrene som BMX ikke kun handler om karriere. I New York City kører man ikke BMX for at blive rig og berømt. Den virkelige motivation er noget andet, også i dag. Og den følelse mærker man, når man ser Nigel Sylvester cruise hjemmevant gennem byens gader på cyklen. “Jeg er så heldig, at jeg kan leve af det, jeg elsker,” siger Nigel Sylvester. “Der er ikke noget, der giver mig større tilfredsstillelse end at køre lynhurtigt igennem byen på min cykel.” Det handler om mere end bare lykke. Det handler om friheden til at kunne leve, så det føles rigtigt.

Banner

Banner