Fuldt elektrisk performance fra Affalterbach: Vision AMG giver et kig ind i fremtiden fra Mercedes-AMG

Vision AMG er den første fuldt elektriske model fra Mercedes-AMG. Modellen er udviklet fra bunden, og selvom den endnu kun eksisterer som konceptbil, er ambitionerne ikke til at tage fejl af.

Vision AMG er en konceptbil udover det sædvanlige og giver et smugkig ind i en fuldt elektrisk fremtid, hvor ekstraordinær performance og spektakulært design når nye højder.

Ved første øjekast leder den vindglatte profil og den velkendte firedørskonfiguration tankerne hen på konceptbilen Vision EQXX, som i begyndelsen af april præsterede at køre fra Sindelfingen nær Stuttgart til Cassis i Sydfrankrig på en enkelt opladning – en tur på mere end 1.000 kilometer. Men ved nærmere eftersyn afslører flere detaljer, at Vision AMG er i en liga for sig.

Banner

Nyskabende design og teknologi

Det futuristiske design springer i øjnene med et unikt frontdesign, lang akselafstand, korte udhæng, enorme hjul, digitale spejle og markante linjer, der smyger sig langs siden og afslutter det formfuldendte udtryk med en dråbeformet bagende, som prydes af en diskret spoiler og karakteristiske, cylinderformede baglygter.

Dertil kommer den sølvfarvede lakering med det umiskendelige stjernemønster, som er en klar reference til Mercedes-AMG Petronas F1-teamet – og et vidnesbyrd om en designhistorie, som bygger på rendyrket performance.

Banner

Men det er ikke kun designet, som imponerer. Vision AMG er nemlig bygget på den nye AMG.AE-platform, mens hjertet i den elektriske drivlinje udgøres af den helt nye Arial Flux-motor. Det er teknologivirksomheden YASA, som er ejet af Mercedes-Benz, som har udviklet den nye letvægtsmotor, som både er mere kompakt og markant mere kraftfuld end konventionelle elmotorer.

Batteripakken er placeret under kabinen mellem akslerne for optimal vægtfordeling, og takket være det særlige design er bilens sæder placeret markant lavere end i den nye EQS. Dét sikrer både en endnu skarpere køreoplevelse og endnu bedre pladsforhold.