På afveje med den ultimative rejsebil. Mød familien fra Stuttgart og deres G-Klasse

TEXT AF MERCEDES-BENZ DANMARK // FOTO AF MERCEDES-BENZ

Alitta, Benjamin og deres tre børn er altid på udkig efter det næste offroad-eventyr for hele familien. Og hvad kører de så i? Deres firehjulede følgesvend ved navn Gustav. Jeps, dét er navnet på deres elskede G-Klasse.

Alitta Klein og Benjamin Arnold er ikke bange for at træde uden for komfortzonen. For det er lige præcis dér, hvor parret og deres tre børn føler sig bedst tilpas. I hvert fald i selskab med deres G-Klasse. Lige siden familien købte bilen i 2015, har den taget dem på utallige eventyr – gennem Schweiz, Frankrig og Italien for bare at nævne et par stykker, men også til Sahara-områderne i Marokko, Tunesien og Mauretanien.

“Gustav er som en god ven af familien for os,” siger Benjamin om sin elskede 22 år gamle G 500. “Og det er nærmest ligegyldigt, hvad man byder ham. Når det bliver vildt, låser man differentialerne, og så kravler han ellers opad som en elevator.”

“Uanset om det er i ørkenen eller i skoven, er det frihøjden, der gør forskellen,” tilføjer Alitta, der er lige så begejstret for G-Klassen som Benjamin.

“Alle par burde køre offroad sammen. Det er den ultimative test af parforholdet”

Til hinanden og til eventyret

Benjamin og Alitta opdagede deres fælles kærlighed for de mere ukonventionelle rejser, da de mødte hinanden. “En af de første gaver, jeg fik af Benjamin, var et par vandrestøvler til en vandretur i de Schweiziske Alper,” husker Alitta. Hun fik den usædvanlige gave, da hun besøgte Benjamin i Schweiz, hvor han dengang boede og arbejdede. Et par alpine vandreture og firehjulstrukne køreoplevelser senere, vidste de begge, at de var skabt for hinanden.

“Haha, seriøst – alle par burde køre offroad sammen. Det er den ultimative test af parforholdet,” siger Alitta med et grin. “Jeg havde tidligere haft gang i lidt skøre projekter som for eksempel at vandre gennem ørkenen. Men nu vidste jeg, at jeg ikke længere behøvede at gøre det alene,” siger hun.

Begyndelsen på noget stort

Da Alitta var flyttet til Schweiz, besluttede parret sig for at investere i deres egen firehjulstrækker. “Vi havde nogle vilde rejsedrømme, der omfattede masser af offroad-kørsel til masser af fjerne steder,” siger Benjamin. “Så vi ville begge gerne have en G-Klasse. Teknologien er fantastisk, og vi elsker det udødelige, firkantede look. Og så er vi begge fra Stuttgart – selvom vi selvfølgelig godt ved, at bilen jo er bygget i Østrig,” tilføjer han. “Det var virkelig en stor dag, da vi endelig fik nøglerne til den,” siger Alitta. “Da vi kørte hjem i Gustav den dag, vidste vi, at det var begyndelsen på noget stort. Som om et eventyr tog sin start lige dér,” siger Benjamin.

Banner

Et eventyr i sig selv

Det første eventyr, som parret drog ud på, var dog ikke helt det, som de oprindeligt havde haft i tankerne. For mens Alitta og Benjamin var i fuld gang med at planlægge deres første eventyr i G-Klassen, dukkede en positiv graviditetstest op. Og det krævede lidt ændringer i planen. “I første omgang virkede det som om, hele eventyr-boblen sprang,” siger Benjamin. “Men så tænkte vi lidt over det og besluttede os for at justere planerne – og så fik vi det alligevel til at fungere.”

"I første omgang virkede det som om, hele eventyr-boblen sprang,” siger Benjamin. “Men så tænkte vi lidt over det og besluttede os for at justere planerne – og så fik vi det alligevel til at fungere."

Altid på vej

Vi spoler tiden otte år frem til en smuk vingård midt på Mallorca, hvor familien har slået sig midlertidigt ned. De betragter det som en forlænget, pandemi-skabt mellemlanding, for de regner med at komme afsted igen snart igen. De fem virker, som om de aldrig har gjort andet end at rejse verden tynd i deres G-Klasse.

Banner

En ven på fire hjul

Mens Alitta giver Benjamin præcis instrukser i, hvordan han skal placere det højre forhjul på en sten for at få bilen til at holde vandret for at slå tagteltet helt rigtigt op, venter børnene i bilen uden brok. Da Gustav er parkeret, drøner de alle tre rundt, jager og fjoller grinende med hinanden ­– og klatrer op i tagteltet uden besvær. Og mens deres ældste søn, Merlin, blæser gigantiske sæbebobler, ser det ud til, at Alitta og Benjamin alligevel har bevaret eventyr-boblen intakt. Trods alt.

Banner

Banner

Luksuriøse eventyr i G-Klassen

“Gustav har taget os til steder, der ellers ville have været komplet utilgængelige for os før, og undervejs har vi mødt fantastiske mennesker og fået venskaber for livet.” Alitta har det på samme måde. Og hun indrømmer blankt, at hun ville elske at beholde Gustav for altid, så deres børn en dag kan køre den. “For os er G-Klassen en kærlighedshistorie.”

“For os er G-Klassen en kærligheds-historie.”

Af sted mod nye eventyr

Selvom Alitta Klein og Benjamin Arnold har gennemrejst Europa og Nordafrika i Gustav – deres G-Klasse – er der især ét sted, som har en helt særlig plads i deres hjerter: Sahara. Parret kørte gennem Marokko, Tunesien og Mauretanien – og oplevede en hel del eventyr undervejs.

Er du nysgerrig på G-Klassen? Læs mere om den udødelige SUV her.

Banner