Tag med på tur i en legendarisk offroader

Kør over klipper og trærødder og bestig stejle bakker i den længstlevende model fra Mercedes-Benz. G-Klassen er ikke for sarte sjæle, men den bringer dig trygt gennem det meste.

Tekst af Christina Finke

Graz i Østrig er stedet, hvis du vil opleve G-Klassen i dens naturlige habitat. Her udfordrer G-Class Experience Center både menneske og maskine – såvel i terræn som på asfalt.

Klipperne stikker en halv meter op af jorden. Rødder fra træer og klippestykker ligger strøet ud over strækningen. Det ville være en underdrivelse at kalde Schlechtweg-sporet på bjerget Schöckl i Graz for krævende. Faktisk er det offroaderens ultimative forhindring. Derfor skal enhver ny model af G-Klassen som en del af udviklingsfasen klare prøvelserne på den godt to kilometer lang og udmarvende strækning. Sporene på bjerget er forbeholdt eksperterne, testkørerne fra Magna Steyr, der er Mercedes-Benz G GmbHs produktionspartner.

Banner

Men hvis du drømmer om terrænkørsel på Schöckl, kan du prøve noget, der ligner, på et 100.000 kvadratmeter stort areal lidt syd for Graz hos det første G-Class Experience Center, som drives af TAB different A GmbH – et af blot to eksisterende centre.

Udfordringerne hos G-Class Experience Center lader på ingen måde noget tilbage at ønske i forhold til det lokale bjerg i Graz. Det vilde offroadterræn, som ligger i et skovområde, har kraftige stigninger og hældninger, dybe grøfter, udfordrende strækninger med masser af krævende passager og opstigninger med klippestykker. Med to hjul løftet fra jorden eller på vej op ad en stejl stigning, hvor du næsten kan røre jorden med hånden, er det absolut ikke noget for sarte sjæle. Men det er en fantastisk oplevelse.

Forhindringerne kan forceres i en af de næsten 40 styks G-Klasser, som står klar på centeret. Du kan køre bilen selv under vejledning af en professionel instruktør – og også opleve, hvordan det legendariske spærredifferentiale virker. Hvis man virkelig vil have en flyvende fornemmelse, anbefales det at overlade styringen til instruktøren og skifte til passagersædet i G-Klassen på ‘den hurtige skovstrækning’ – så lærer man også helt automatisk at sætte pris på et solidt greb i det ikoniske håndtag.

Banner

Efter en intens tur gennem skoven venter Iron Schöckl. Med en stigning på 45 grader er dette ikke noget for frygtsomme bilister eller sarte maver. Selvom der ikke er noget loop, så er en tur i en rutsjebane vand ved siden af. Manøvrekurset på asfalt er mindst lige så udfordrende – men foregår i en meget højere fart. Her får deltagerne mulighed for at teste deres køreevner i en Mercedes-AMG G 63 med hurtig slalomkørsel og undvigemanøvrer på glatbane. De kan også opleve, hvordan det føles, når en G-Klasse drejer om sin egen akse, eller at nedbremse godt 2,5 ton rullende materiel fra høj hastighed.

Og når der er brug for en pause fra strabadserne, er ’G Base’ det helt rigtige sted. Dette er en udstilling, som kan opleves i en ombygget flyhangar, og som fortæller om teknologien og historien bag én af de længst producerede Mercedes-Benz-modelserier. Her kan du også opleve den berømte ‘Amber Cube’ – en G-Klasse fra det første produktionsår i 1979, der er indkapslet i verdens største kunstharpiks-installation.

Banner

Blot få kilometer længere væk på Schöckl arbejdes der på at forberede den ikoniske offroader til fremtidens eventyr. Her er man nemlig i gang med de sidste testkørsler af den fuldt elektriske G-Klasse. Designet er tro mod den traditionelle modelseries, men med fire individuelt styrede elmotorer ved hjulene har man ambitioner om at gøre terrænegenskaberne endnu bedre. Hvordan kommer den elektriske G-Klasse til at klare sig i terrænet? Det vil enhver entusiast fremover få mulighed for selv at opleve på G-Class Experience Centers fantastiske legeplads. Og ikke kun i Graz, for i år åbner G-Class Experience Center også en afdeling i Shaoxing i Kina, hvor Østens fans af den legendariske offroader får mulighed for at teste den under unikke forhold i terræn og på asfalt.

Oplev G-Klassen og G-Class Experience Center med alle dine sanser: Tilmeld dig nu på g-class-experience.com