Den ny EQA: Begyndelsen på noget nyt

Den ny EQA: Begyndelsen på noget nyt

TEKST AF DAVID LÜTKE // FOTO AF MERCEDES-BENZ AG/DAVID BREUN

EQA er den første fuldt elektriske kompakte SUV fra Mercedes-EQ, og den indvarsler begyndelsen på noget helt nyt. Vi fulgte med studievært Leonie von Hase på køretur i hjertet af Frankfurts finansdistrikt.

Vi befinder os downtown Frankfurt am Main. Den levende storbys skyline troner majestætisk mod himlen som en perfekt kulisse for den første fuldt elektriske kompakt-SUV fra Mercedes-EQ. EQA imponerer med sin sportslighed, komfort, effektivitet, sit design og sin nyskabende udstråling.

Banner

Banner

Et nyt kapitel

Den 36-årige studievært, forfatter, iværksætter og Miss Germany 2020 er opvokset på en farm i Namibia og begyndte allerede i sin ungdom at køre i familiens biler på savannen. I dag er spændingen fra savannen udskiftet med en helt ny elektrisk dimension i EQA 250, der gør sig bemærket helt ind i det flotte kabinedesign med belyste interiørlister og ventilationsdyser, som skaber en helt unik atmosfære. De titaniumgrå lædersæder har stofdetaljer i en eksklusiv rosagylden farve, og så er materialerne produceret af genbrugte PET-flasker. Eksteriørdesignet er minimalistisk og strømlinet med velkendte, kraftfulde proportioner og et optimeret aerodynamisk udtryk, der forstærkes af det attraktive black panel-frontdesign med gennemgående lysbånd – og sender et kraftigt signal om moderne luksus og et nyt kapitel i mærkets historie.

Banner

Gennemtænkt sportslighed

Efter bare få minutters kørsel bemærker man, at den foreløbigt mindste model fra Mercedes-EQ er en elektrisk atlet i kompakt størrelse med køreegenskaber, der udmærker sig ved en kraftbetonet acceleration og dynamiske manøvrer. Leonie accelererer og glæder sig over de overbevisende kræfter og den nærmest lydløse køreoplevelse. Den elektriske drivline er isoleret fra chassiset for at mindske vibrationerne og kørestøjen – og resultatet er en perfekt afslappet sportslighed med en rækkevidde på op til 426 kilometer (ifølge WLTP), som sikrer stor fleksibilitet. ECO Assist er forudseende og vælger altid automatisk den mest velegnede af de fire forskellige rekuperationstilstande, samtidig med at føreren får vist oplysninger om kørslen og bilens energiflow i displayet.

Elektrisk intelligens

Navigationssystemet er baseret på ‘Electric Intelligence’ teknologien. Det betyder, at systemet planlægger den hurtigste rute baseret på alle væsentlige faktorer som elektrisk rækkevidde og strømforbrug, topografiens betydning for energiforbruget og så selvfølgelig vejret. For temperaturen i omgivelserne har nemlig indflydelse på opladningstiden, og de planlagte opladningspauser er altid tilpasset til den samlede køretid. Somme tider er det for eksempel hurtigst at indlægge to korte opladningspauser med højere ladeeffekt end en enkelt længere opladningspause.

Banner

Forudseende!

Et særligt højdepunkt i EQA er navigationen med Electric Intelligence. Den beregner automatisk den rute, som får dig hurtigst frem til din destination, og tager samtidig højde for den nødvendige opladningstid. Systemet tager blandt andet højde for opladningspauser, vejr og topografi, og justerer sig løbende efter faktorer som trafik og dit personlige køremønster.

Model Mercedes-Benz EQA 250

Strømforbrug ved blandet kørsel: 17,7 kWh/100 km
CO₂-emission ved blandet kørsel: 0 g/km (lokalt)
Rækkevidde ( jf. WLTP): Op til 426 km
Nominel ydelse: 140 kW/190 hk
Acceleration (0–100 km/t): 8,9 s
Tophastighed : 160km/t

Banner