Mercedes-Benz får sin første kvindelige CEO i Danmark og Sverige

Danmark og Sverige går med forrest i den elektriske omstilling, og som CEO for Mercedes-Benz i begge lande har Shirin Emeera planer om at gøre det samme.

"Danmark og Sverige er blandt de markeder i verden, hvor der sælges flest elbiler, og det er spændende at være med, når omstillingen sker i fuld fart."

I juli tiltrådte Shirin Emeera som den første kvinde nogensinde i rollen som CEO og bestyrelsesformand for Mercedes-Benz i Danmark og Sverige. Shirin har arbejdet i mere end 20 år hos Mercedes-Benz, hvor hun i sin tid startede som trainee.

Først arbejdede hun med kommunikation, men i 2014 skiftede hun spor og blev ansvarlig for Product Management for E-Klasse og CLS, inden hun i 2016 blev Head of Product Management hos Mercedes-AMG. Hun har også været Head of Customer Service i Latinamerika og Head of Product Management hos Mercedes-Benz i Kina.

Banner

Et nyt hjem – og en ny kultur

Siden juli 2023 har Shirin boet i Malmø. Hun er ansvarlig for både det danske og svenske datterselskab – og hun har allerede oplevet forskelle i forretningskultur og ledelse.

“Alle tager ansvar og deler deres tanker og erfaringer. En åben og progressiv ledelsesstil, som jeg synes passer godt til håndteringen af overgangen til eldrift såvel som til den lokale kultur. Det er en form for lederskab, som jeg ser som vigtig for fremtiden. For at opnå resultater er alle nødt til at hjælpe hinanden, og det er vigtigt, at alle føler, at deres input er vigtige. Vi er et team og er nødt til at samarbejde,” siger Shirin Emeera.

 

Med kunderne i centrum

Danmark er et af de markeder i Europa, hvor den elektriske omstilling er kommet længst, og her repræsenterer elektriske modeller omkring 43 % af det samlede salg for Mercedes-Benz. Det stiller nye krav til hele virksomheden. Shirin Emeeras plan for at imødekomme dem er enkel:

“Vores kunder skal være i centrum for alt, hvad vi gør. Det er kun ved at være lydhøre over for deres behov og ønsker med hensyn til for eksempel opladning, bilfunktioner og design, at vi fortsat kan være markedsledende.”