INSPIRERENDE INNOVATION

INSPIRERENDE INNOVATION

Tekst: HENDRIK LAKEBERG

Den har reddet liv i 40 år, og i anledning af airbag'ens jubilæum hylder modedesigneren Heron Preston nu den banebrydende sikkerhedsfeature med en fascinerende kollektion, som er skabt af netop dét materiale, som har revolutioneret trafiksikkerheden.

Den blev introduceret i Mercedes-Benz S-Klasse for mere end 40 år siden og regnes i dag for en bilhistorisk milepæl, der har bidraget effektivt til at gøre trafikken mere sikker. Som en hyldest til den fremsynede opfindelse har den amerikanske designer Heron Preston skabt en modekollektion af genbrugte airbagdele for Mercedes-Benz. Han har sågar forvandlet airbag’ens innovative funktionsmåde til konceptuel mode ved at lade jakker, bukser og tasker være oppustelige – på samme måde som en airbag.

Banner

Banner

Heron Preston har specialiseret sig i upcycling og er især anerkendt for sin evne til at skabe luksuriøst arbejdstøj af materialer, der tidligere har været brugt til andre formål. Denne forretningsidé er grundlaget for designerens eget modelabel, som han startede under eget navn i 2016. Siden da har han vist, hvor inspirerende det kan være at arbejde målrettet med ansvarligt design. “Mercedes-Benz og mit label har en fælles målsætning om at mindske miljøpåvirkningen,” siger Heron Preston.

Banner

Banner

Det berømte mærke med stjernen har helt fra starten løbende sat nye standarder inden for ansvarlighed og
sikkerhed. Og med konceptkollektionen går Mercedes-Benz endnu en gang nye veje ved at tilbyde merchandiseartikler som give-away på den globale modeplatform GOAT®. Dermed understreger Mercedes-Benz sin evne til at skabe interesse for innovation og ansvarlighed i modebranchen – med produkter, der ser godt ud.

Du kan finde mere information om airbag’ens historie og sikkerhed hos Mercedes-Benz på mbmag.me/airbag

Banner