Fan af musik og AMG: will.i.am

Fan af musik og AMG: will.i.am

Med hiphopgruppen Black Eyed Peas toppede kunstneren og produceren will.i.am hitlisterne i årevis. I dag bruger han sine kreative evner både i og uden for musikken. Vi mødte den bilglade multikunstner i Los Angeles.

TEKST: ALEX STOLTS // FOTO: MERCEDES-AMG

Drømmene om superbiler fra ungdommen er i dag gået i opfyldelse for will.i.am, som er en af nutidens mest succesfulde popmusikere og producere.

Det var passionen for hiphop, der førte ham ind i branchen. Karrieren begyndte nemlig, da han som 13-årig i 1988 optrådte med den rapgruppe, som han havde dannet med en ven. Og blot få år senere strøg han til tops på album- og singlehitlisterne verden over med sit band, Black Eyed Peas. At will.i.am også er en succesfuld producer og sangskriver er de i alt syv Grammy-priser et tydeligt bevis på. Nævner man navne som Justin Bieber, U2 og Lady Gaga, kunne det lyde som et udvalg af de seneste to årtiers mest succesfulde musikstjerner, men for will.i.am er det også samarbejdspartnere, som kan takke ham for nogle af deres største hits.

Banner

På trods af de imponerende meritter er han imidlertid altid på udkig efter udfordringer uden for musikbranchen. “Jeg forsøger altid at gøre noget nyttigt. At optimere ting. Hele formålet med musik er jo at gøre helt simple lyde meningsfulde og harmoniske,” forklarer will.i.am. Hiphop er hans primære kreative hjemmebane, men teknik og biler har efterhånden sneget sig ind på andenpladsen. Den første bil, han selv designede, kalder han for ‘Monsteret’. Det er en af de personlige visioner, som will.i.am har realiseret uden for lydstudiet – en superbil designet helt efter egne forestillinger og diskret inspireret af klassikere, som gør sig bemærket, når man betragter designet på afstand. Og allerede før bilproducenterne begyndte at installere store displayenheder midt i bilernes cockpit, indbyggede han selv en iPad i sin bil for at gøre den mere unik.

Banner

Banner

Den visionære personlighed har sammen med glæden ved teknologi og design desuden gjort ham til kæmpe fan af Mercedes-AMG: “AMG er passion.” For will.i.am betyder det, at han aldrig stiller sig tilfreds med status quo, at han altid forsøger at få mere ud af en bil, end de fleste anser for at være muligt. Derfor er det ingen overraskelse, at will.i.am er den første gæst i den nye officielle Mercedes-AMG serie ‘AMG Uncovered’, som kan ses på Mercedes-AMG’s Youtube-kanal. Her afslører han, at han drømmer om at modificere en Mercedes-AMG GT C helt efter sit eget hoved. Og han er allerede klar med navnet, som – selvfølgelig – kun kan være will.i.amg.

Banner

Banner

Som kunstner er will.i.am drevet af sin nysgerrighed og skabertrang. To egenskaber, som han selv tilskriver sin baggrund. William Adams voksede op med sin mor og sin bror i den østlige, hårde del af Los Angeles. Hans mor tog dog en afgørende beslutning, da hun valgte at sende begge sine sønner på en skole i det mere velhavende West Los Angeles. Det var nemlig her, will.i.am fik dét, han med egne ord beskriver som sin drivkraft, nemlig anerkendelse, opmuntring og hjælp. Det gjorde ham ambitiøs og motiveret og gav ham modet til at forfølge sine drømme – som han har opnået. Først med global succes som musiker og dernæst også som iværksætter med sit eget firma i.am+. For da will.i.am havde opnået nærmest alt, hvad man kan ønske sig som musiker, satte han nye mål. Ambitionerne og glæden ved at prøve noget nyt består og åbner altid døre til nye spændende oplevelser.

Samtidig har will.i.am bevaret jordforbindelsen. I 2010 hjalp han med at støtte ofrene for den brutale tsunami i Indonesien, og arbejdet gjorde ham samtidig opmærksom på behovet for hjælp i hans eget lokalområde, East Los Angeles. “Begrænset adgang til uddannelse og manglende fremtidsudsigter giver dårlige forudsætninger. Det er som en tsunami af armod hver eneste dag. Jeg kunne mærke et øget behov for at give noget tilbage til mit barndomskvarter,” forklarer han.

Banner

Behovet for at hjælpe fik will.i.am til at oprette det program, som i dag forbereder børn og unge på at tage en universitetsuddannelse og komme ind på arbejdsmarkedet. Dermed får de nogle muligheder, som de ellers ikke ville have fået, og som var en del af fundamentet for will.i.ams egen succes. Hjælp, coaching og undervisning. I 2012 startede det første forløb med 65 unge, og siden da har tusindvis af børn og unge voksne deltaget i programmet, som giver de dygtigste muligheden for at blive optaget på anerkendte universiteter som Brown, Dartmouth, Stanford og UCLA.

Og will.i.am kan stadig ikke sidde stille. “At leve er at være kreativ,” siger han om sin filosofi. Og derfor designede han under coronapandemien en maske, som ikke blot filtrerer luften, men også har en integreret mikrofon og musikafspiller. Han er initiativrig og har en optimisme, som smitter af på omgivelserne, og så er han i stand til at inspirere andre. Det gælder både skoleelever fra vanskelige kår og de adskillige musikere, som har fået produceret deres største hits hos ham. Og ikke mindst de virksomheder og brands, han samarbejder med. Ja, faktisk er det almengyldigt, for will.i.am venter ikke på den næste mulighed – han skaber den selv. Og hvis han har svært ved at finde en løsning på et problem, kører han en tur i en af sine biler. “Når jeg kører, lader jeg tankerne vandre,” siger han og tilføjer, at de store ideer kommer helt af sig selv, når han slipper tankerne fri til lyden af den kraftfulde motor i hans Mercedes-AMG GT C.

Banner

Banner

Allerede som barn drømte will.i.am om at eje sportsvogne.  I dag er drømmen gået i opfyldelse, og han har blandt andet personligt designet karrosseriet på denne superbil.

Vognparken foran will.i.ams musikstudie.  Han er fan af Mercedes-AMG og ejer en G 63 og en GT C.  Den unikke bil i midten har han selv designet.

will.i.am inspirerer ikke kun millioner af fans som musiker og producer. Han har grundlagt i.am.angel Foundation, som forbereder børn og unge på en collegeuddannelse, og som allerede har hjulpet tusindvis af unge.

Med sin maske i eget design kan will.i.am lytte til musik. Han elsker at optimere ting.

Vi fik lov til at kigge med i garagen hos will.i.am i den nye Mercedes-Benz serie ‘AMG Uncovered’

Banner