Rundt om den ny E-Klasse

Rundt om den ny E-Klasse

E-Klassen har siden 1950’erne været kendetegnet ved at kombinere alt det bedste fra Mercedes-Benz i form af luksus, kræfter og innovativ teknologi.

TEKST AF THOMAS PALMVANG // FOTO AF DAIMLER AG

Med sit opdatererede design, digitale nyheder og attraktive udstyrspakker fremstår den ny E-Klasse nu mere komplet og gennemført end nogensinde.

Linjerne er gjort endnu skarpere, og med sit mere dynamiske frontdesign signalerer den ny E-Klasse på én gang både luksus og dynamik – samtidig med, at den klassiske og elegante stil er velbevaret. Men det er især alt det, som umiddelbart ikke kan ses, som imponerer. Den ny E-Klasse kommer nemlig med en velspækket udstyrsliste, der som standard blandt andet indeholder det intelligente infotainmentsystem MBUX og navigation med Live Traffic Information, knivskarpe LED High Performance forlygter med adaptiv fjernlysassistent samt AGILITY  CONTROL undervogn, som tager køreglæde og komfort til næste niveau. Og vælger man Førerassistentpakken med den adaptive DRIVE PILOT og Steering Assist, forstærkes sikkerheden yderligere. Således lever E-Klassen videre efter det ufravigelige princip om, at kun det bedste er godt nok.

Banner

Plug-in hybrid – enten med benzin eller diesel

Er du til endnu flere kræfter kombineret med lokalt emissionsfri kørsel på el? Så kan du godt begynde at glæde dig. Den ny E-Klasse fås nemlig som plug-in hybrid, hvor brændstofmotoren kombineres med en effektiv elmotor og et batteri, som kan lades med et kabel. Og du vælger selv, om den skal køre på benzin eller diesel: E 300 de kombinerer en 194-hestes dieselmotor med en effektiv elmotor med 122 hestekræfter, mens E 300 e kombinerer elmotoren med en stærk 211-hestes benzinmotor. Uanset hvad du vælger, får du en Mercedes, som kan fragte dig rundt på ren el – lydløst og helt uden lokal emission.

Banner

Banner

Digitale højdepunkter

Det intelligente infotainmentsystem MBUX indeholder navigation med Live Traffic Information, så du altid bliver guidet den hurtigste vej til din destination. Samtidig registrerer MBUX dine favoritindstillinger af for eksempel radioen og kabinetemperaturen, og du kan betjene systemet med rattet, med touchpad’en, direkte på skærmen, ved at tale til det – eller ved at gestikulere med hånden.

Ren forkælelse

Den ny E-Klasse kommer som standard med Sædekomfortpakke, som tilbyder flere elektriske og manuelle indstillingsmuligheder samt elektropneumatisk firevejslændestøtte. Skal det være ekstra luksuriøst, kan du tilkøbe multikontursæder, som sikrer sublim langturskomfort med optimal støtte og mulighed for massagefunktion.

Intelligente forlygter

De sportslige og knivskarpe LED High Performance forlygter understreger E-Klassens nye og mere dynamiske udtryk. Samtidig indeholder lygterne adaptiv fjernlysassistent, som lyser natten effektivt op og automatisk blænder ned for modkørende trafik, så du blot skal koncentrere dig om at køre.

Banner

Banner

Under åben himmel

Intet kombinerer køreglæde med følelsen af frihed som en åben bil. Og med et utal af muligheder kan den ny E-Klasse cabriolet naturligvis designes og specificeres, så den passer netop dig – eksempelvis med hvidt læderindtræk, som sætter streg under det eksklusive udtryk. Ganske som tidligere byder den topløse model på et praktisk bagsæde, som giver plads til i alt fire personer i bilen, mens den akustiske termokaleche sørger for optimal komfort året rundt.

Varm og rar

Oplev omgivelserne trænge ind i kabinen og fornem vinden i håret – også på de kølige dage. Med AIRSCARF sørger varmluftsdyserne i nakkestøtterne for at holde nakke og skuldre varme, så du kun behøver at bekymre dig om at nyde turen.

Banner

Klassisk kaleche

E-Klassen viderefører stilen med den klassiske kaleche i stof, som med et tryk på en knap forvandler den åbne kabine til et lukket, intimt rum. De tykke og eksklusive materialer sikrer et overraskende lavt støjniveau og sørger samtidig for en effektiv temperaturisolering i årets kolde måneder.

Ægte coupéstemning

Som coupé er der skruet op for individualismen og elegancen i E-Klassen. Sådan har det været, siden den første version blev lanceret i 1969, og mere end 50 år senere er modellen kun blevet endnu mere elegant, sportslig og kraftfuld. Særligt i form af E 53 modellen, hvor hele 435 hestekræfter plus 22-hestes EQ Power boost fra Mercedes-AMG giver bilen kræfter som en fuldblodssportsvogn.

Dynamik og design

Køreglæde, luksus og livsstil: Mercedes-Benz’ designchef, Gorden Wagener, er personen bag designfilosofien ‘sensual purity’, hvor skarpe kanter erstattes af bløde, svulmende former og kurver. Dette kommer tydeligt til udtryk med den ny E-Klasse coupé.

Banner

Banner

Coupé for fire

En bil for livsnyderen – men stadig overraskende praktisk i hverdagen. Under det aerodynamiske og nærmest kileformede eksteriørdesign gemmer sig en imponerende rummelig kabine, som sætter en ny standard inden for gennemført, intelligent komfort – og som gør E-Klasse coupé til en uovertruffen langtursbil for op til fire personer.

Det digitale rat

Det er ikke kun widescreen cockpittet og den store trykfølsomme infotainmentskærm med MBUX systemet, der springer i øjnene, når du tager plads i den ny E-Klasse. Det nye rat, som fås i hele tre forskellige udgaver – Luxury, Sport eller Supersport – repræsenterer i sig selv en digital revolution. Kontakterne på rattet fungerer eksempelvis på samme måde som skærmen på en smartphone og reagerer på tryk og swipes. Og benytter du førerassistenssystemerne, som lader bilen køre semiautomatisk, er det ikke længere nødvendigt at bevæge rattet under kørslen. Det nye rat er nemlig ekstra sensitivt og kan føle, når blot føreren holder i rattet. Denne feature gør den semiautomatiske køreoplevelse endnu mere behagelig og imponerende – og ikke mindst mere sikker.

Banner

Banner

Denne artikel blev første gang udgivet i Mercedes me magasinet #1, 2021.