Unge talenter for en ansvarlig fremtid

Salget af verdens mest værdifulde bil blev doneret til beVisioneers: The Mercedes-Benz Fellowship – et initiativ, som støtter unge mennesker med idéer til innovative projekter, som har potentiale til at gøre en forskel for miljøet.

Tekst af Josefine Klatt Foto af Mercedes-Benz AG

Det er især vigtigt, at den unge generation bliver hørt, hvis vi skal kunne klare nutidens og fremtidens udfordringer på en ansvarlig måde. Dette princip er rodfæstet i Mercedes-Benz koncernens historie, hvor Gottlieb Daimler selv i sin tid tog den blot 15-årige Wilhelm Maybach under sine vinger for at pleje et unikt talent.

I dag, 162 år senere, er der ikke ændret noget ved dén tilgang. Snarere tværtimod, for Mercedes-Benz er en globalt orienteret koncern med et ønske om at yde et positivt bidrag til samfundet rundt omkring i hele verden. Fordi vores verden forandrer sig hurtigere end nogensinde. At finde løsninger på nutidens problemer er mere et maraton end et sprint. Det kræver vedholdenhed, innovative idéer, en samling kreative hoveder og en holistisk bæredygtig forretningsstrategi.

Banner

Støtter positive forandringer

beVisioneers programmet er målrettet kreative mennesker i alderen mellem 16 og 28 år, som har levedygtige idéer til ansvarlige projekter. Nonprofitorganisationen The DO School Fellowships har fra start stået for at udforme og designe støtteprogrammets koncept – og er også ansvarlig for at implementere det. DO School Fellowships udvælger deltagere fra forskellige lande og med forskellige baggrunde efter særlige kriterier. De udvalgte deltagere kan derefter bruge pengene til at føre deres idéer ud i livet og derved målbart påvirke lokalsamfundet og miljøet. I løbet af en læringsperiode på 12 måneder har de udvalgte deltagere tilgang til et bredt udvalg af kompetenceudvikling og finansieringsmuligheder til at gennemføre deres visioner. De får også støtte fra mentorer, som er tilgængelige under implementeringen af projekterne og hjælper med at fremme deres personlige udvikling. Medarbejdere hos Mercedes-Benz får mulighed for at påtage sig disse roller som mentorer.

Programmet startede i april 2023 med udvælgelse af de første 100 deltagere fra Sydafrika, Indien, Tyskland og en række andre europæiske lande. I de kommende år vil der hvert eneste år blive udvalgt yderligere 1.000 deltagere fra hele verden. På den måde får man opbygget et langsigtet aktivt netværk af kreative idémagere og eksperter, der allesammen har en målsætning om at bidrage positivt til miljøet.

Banner

Et fælles mål

Mercedes-Benz påbegyndte arbejdet med at tilpasse sit engagement i social ansvarlighed til sin bæredygtige forretningsstrategi i 2022. beVisioneers fremmer bæredygtigheden og den sociale sammenhængskraft gennem uddannelse med et mål om at gøre en forskel for både sine unge deltagere, deres lokalsamfund og miljøet. “Programmet afspejler vigtige elementer i vores strategi om social ansvarlighed. Vi er utroligt stolte af at støtte dette initiativ – og hjælpe en ny og mangfoldig generation af innovative mennesker,” siger Renata Jungo Brüngger, der er medlem af bestyrelsen i Mercedes-Benz Group for integritet og juridiske anliggender.

Banner

Verdens mest værdifulde

Mercedes-Benz koncernen valgte at donere indtægterne fra salget af den ene af sine to eksisterende Mercedes-Benz 300 SLR fra 1955 til støtteprogrammet. Ejerskabet af den legendariske ‘Mågevinge’ med rødt indtræk skiftede hænder for rekordhøje 135 millioner euro – svarende til godt én milliard kroner – i maj 2022. En privat samler kan nu glæde sig over at eje denne ikoniske sportsvogn, der er opkaldt efter sin skaber Rudolf Uhlenhaut og i medierne blev udråbt til at være den mest værdifulde bil i historien. Beslutningen om at sælge den legendariske klassiker var nøje gennemtænkt og støttede et fantastisk formål. Rudolf Uhlenhaut, som dengang var chef for udviklingen af personbiler hos Mercedes-Benz, skabte en ikonisk bil, der var innovativ i sin samtid og udstyret med en banebrydende, kraftfuld motor. Koncernen har valgt at beholde det eneste andet originale eksemplar, som forbliver udstillet på Mercedes-Benz Museum i Stuttgart. Indtægterne fra auktionen udgør startkapitalen i støtteprogrammet, og Mercedes-Benz vil desuden tilføre nye midler på årlig basis.

Du finder information om og betingelser for at deltage i programmet på bevisioneers.world.