Mercedes-Benz har åbnet sin første lynladestation i Europa

Det skal være lige så nemt at lade sin elbil, som det er at tanke en benzin- eller dieselbil. Mercedes-Benz har netop sat strøm til sin første lynladestation på europæisk grund i tyske Mannheim.

Elbiler er populære som aldrig før, og i takt med, at flere tager skiftet fra benzin eller diesel til strøm, stiger behovet for hurtig og bekvem opladning på farten. Og nu har Mercedes-Benz åbnet sin første lynladestation i Europa.

Den nye lynladestation i tyske Mannheim drives af Mercedes-Benz i samarbejde med E.ON og består af seks ladeudtag, der hver leverer op til 300 kW.

Tilgængelig for alle elbiler

I fremtiden bliver det muligt for Mercedes-Benz ejere at reservere en plads inden ankomst til en af lynladestanderne i Mercedes-Benz’ lynladenetværk.

Lynladerne er dog ikke kun forbeholdt modeller fra Mercedes-Benz, men kan benyttes af biler i alle størrelser og fra alle bilproducenter.

"Ved at udvide infrastrukturen for lynopladning gør vi det lettere at tage skiftet til elektrisk mobilitet. Og samtidig sætter vi en ny standard for opladning af elbiler"
Banner

Endnu flere lynladere på vej

Den nye lynladestation fra Mercedes-Benz er den første af sin slags i Europa, men bestemt ikke den sidste. Allerede i 2024 udvides netværket nemlig i Tyskland, Italien, Spanien og Frankrig.

Derudover findes allerede én i USA og to i Kina, og inden udgangen af årtiet er det planen af opføre flere end 2.000 af Mercedes-Benz’ egne lynladestationer med mere end 10.000 ladepunkter på verdensplan.

Mercedes-Benz ejere nyder godt af fordele ved opladning

Både den nye og fremtidige Mercedes-Benz lynladestationer er integreret i den digitale Mercedes me Charge ladetjeneste, som i forvejen giver adgang til et af verdens største ladenetværk bestående af mere end 1,4 millioner ladestandere, heraf flere end 550.000 i Europa.

I elbilerne fra Mercedes-Benz viser navigationssystemet den aktuelle tilgængelighed af ladestanderne, som anvendes af navigationen med Electric Intelligence til at beregne den hurtigste og mest effektive rute inklusive ladestop.

Læs mere om opladning fra Mercedes-Benz her.

Banner